Seriens historia: Notre Dame vs. Pittsburgh

Att spela ett ACC-schema betyder att Notre Dame inte kommer att spela sina långvariga rivaler, men där är en ligamotståndare som de stridande irländarna har en lång historia med. Det skulle vara helgens motståndare, Pitt Panthers.

SERIEHISTORIK

Detta blir det 72: e mötet mellan Notre Dame och Pittsburgh. Notre Dame leder serierna 49-21-1. De stridande irländarna har vunnit fem av de senaste sex mötena, som alla kom under Brian Kelly-eran.

Låt oss sammanfatta spelen mellan irländarna och Panthers från Kelly-eran.

2018 – Den femte rankade Fighting Irish fick en skrämma sista gången de mötte Panthers.Pitt tog spelets inledande körning på 88 yards på 17 spelningar och tog 9:43 dygnet runt. Notre Dame kunde inte få någonting att gå igenom de första två och ett halvt kvartalet av spelet. En återgång till 99 yard för en poäng gav Panthers 14-6 tredje kvartal.

Wideout Chase Claypool fick äntligen irländarna i slutzonen sent i tredje kvartalet. Notre Dame tog inte en ledning förrän 5:43 i fjärde kvartalet när Ian Book slog Miles Boykin på en postväg för en 35-yard touchdown pass.

2015 – Pitt försökte försvara Notre Dame bred mottagare Will Fuller en mot en, och inte överraskande, att beslutet slog tillbaka på ett enormt sätt. Fuller gjorde två gånger i första halvlek för att få irländarna till en 21-3 hal ftime bly. Fuller gjorde igen i tredje kvartalet, och den irländska markattacken dominerade i andra halvlek när irländarna pressade ledningen till 42-17.

Pitt gjorde två gånger sent för att göra 42-30-poängen mycket närmare än spelet var faktiskt. Fuller tog in sju passeringar för 152 yards och tre poäng, medan Josh Adams rusade för 147 yards efter att ha gått in för en skadad CJ Prosise, som gick ner under första halvlek.

2013 – Notre Dame kontrollerade åtgärden i första halvlek, men ett missat fältmål och en fumla djupt i Pitt-territorium höll ställningen nära 14-7 i halvlek. Efter att lagen hade bytt touchdown under tredje kvartalet hölls irländarna poänglösa i fjärde kvartalet. Pitt gjorde mål med 9:36 kvar i matchen men irländarna kunde inte svara. Två andra halvlekavlyssningar av quarterbacken Tommy Rees visade sig vara kostsamma.

2012 – Notre Dame ”obesegrade säsong var nästan slut, men ett enormt fjärde kvartalsrally bevarade loppet till BCS-titelspelet. Pitt ledde 10 -6 vid halvtid och överträffade sedan irländarna 10-0 i tredje kvartalet för att ta en 20-6 ledning in i fjärde kvartalet.

Quarterback Everett Golson kastade två touchdown-pass i fjärde kvartalet för att göra det 20-18, och hans tvåpunktsomvandlingskörning utjämnade den till 20-20 med drygt två minuter kvar i matchen.

I den andra förlängningen fumlade Cierre Wood på mållinjen och Pitt Panthers missade ett 33-yardfältförsök och tjänstemännen missade vad som borde ha varit en straff för Notre Dame för att ha två spelare med samma nummer på planen. Pitt sparkade ett fältmål i den tredje övertiden, men tillbaka till baklängor från Golson fick irländarna till slutzonen för segern.

2011 – Detta var en defensiv kamp hela tiden. Varken Rees eller Pitt quarterback Tino Sunseri gjorde mycket i spelet. Spelet i spelet var en 79-yard touchdown som kördes av Jonas Gray. Pitt ledde 12-7 sent i matchen, men Rees slog Tyler Eifert för en 6-yard-poäng i fjärde kvartalet för segern.

2010 – Notre Dames seger var mer övertygande än slutresultatet visade. Irländarna kontrollerade hela tiden och tog 20-3 i tredje kvartalet. Pitt gjorde sent i tredje och gjorde 20-10 och Notre Dame svarade med ett David Ruffer fältmål. Panthers gjorde i fjärde men Notre Dame tvingade en poäng och vände Pitt på nedgångar på sina två sista enheter.

Quarterback Dayne Crist sköt brottet med 242 passerande gårdar och två touchdowns (en passering, en rusning).