Seriehistorie: Notre Dame vs. Pittsburgh

Å spille en ACC-tidsplan betyr at Notre Dame ikke spiller sine mangeårige rivaler, men der er en ligamotstander som de kjempende irene har en lang historie med. Det ville være denne helgens motstander, Pitt Panthers.

SERIEHISTORIE

Dette blir det 72. møtet mellom Notre Dame og Pittsburgh. Notre Dame leder hele tiden serien 49-21-1. Fighting Irish har vunnet fem av de siste seks møtene, som alle kom under Brian Kelly-tiden.

La oss oppsummere spillene mellom irene og Panthers fra Kelly-tiden.

2018 – Den femte rangerte Fighting Irish fikk en skremme sist de møtte Panthers.Pitt tok åpningskjøringen av spillet 88 yards på 17 spill og tok 9:43 døgnet rundt. Notre Dame kunne ikke få noe til å gå gjennom de første to og et halvt kvartaler av kampen. En 99-yard avkastning for en poengsum ga Panthers en ledelse på 14-6 i tredje kvartal.

Wideout Chase Claypool fikk til slutt irene i sluttsonen sent i tredje kvartal. Notre Dame tok ikke ledelsen før 5:43 i fjerde kvartal da Ian Book traff Miles Boykin på en postrute for et 35-yard touchdown-pass.

2015 – Pitt prøvde å forsvare Notre Dame-mottakeren Will Fuller en-mot-en, og ikke overraskende, avgjorde avgjørelsen på en enorm måte. Fuller scoret to ganger i første omgang for å få irene til en 21-3-hal ftime føre. Fuller scoret igjen i tredje kvartal, og det irske grunnangrepet dominerte i andre omgang da irene presset ledelsen til 42-17.

Pitt scoret to ganger sent for å gjøre 42-30-scoren mye nærmere enn spillet faktisk var. Fuller trukket inn syv pasninger for 152 meter og tre poeng, mens Josh Adams suste for 147 yards etter å ha gått inn for en skadet CJ Prosise, som gikk ned i første omgang.

2013 – Notre Dame kontrollerte handlingen i første omgang, men et bommet feltmål og et fumle dypt i Pitt-territorium holdt stillingen tett på 14-7 ved omgangen. Etter at lagene byttet touchdowns i tredje kvartal, ble irene holdt poengløse i fjerde kvartal. Pitt scoret med 9:36 igjen av kampen, men irene klarte ikke å svare. To andreomgangsavlyttinger av quarterback Tommy Rees viste seg å være kostbare.

2012 – Notre Dame «ubeseiret sesong nærmet seg slutten, men et enormt fjerde kvartals rally bevarte løpet til BCS tittelspill. Pitt ledet 10 -6 ved pause, og overgått deretter den irske 10-0 i tredje kvartal for å ta en 20-6 ledelse inn i fjerde kvartal.

Quarterback Everett Golson kastet to touchdown-pasninger i fjerde kvartal for å gjøre det 20-18, og hans to-punkts konverteringsløp bundet den til 20-20 med litt over to minutter igjen av kampen.

I andre overtid fumlet Cierre Wood ved målstreken og Pitt Panthers bommet på et 33-yard feltforsøk, og tjenestemennene savnet det som burde vært en Notre Dame-straff for å ha to spillere med samme antall på banen. Pitt sparket et feltmål i tredje overtid, men tilbake til tilbake løp fra Golson fikk irerne inn i endesonen for seier.

2011 – Dette var en defensiv kamp hele veien. Verken Rees eller Pitt-quarterback Tino Sunseri gjorde mye i kampen. Spillet av spillet var en 79-yard touchdown drevet av Jonas Gray. Pitt ledet 12-7 sent i kampen, men Rees traff Tyler Eifert for en 6-yardscore i fjerde kvartal for seieren.

2010 – Notre Dame seier var mer overbevisende enn sluttresultatet. viste. Irene kontrollerte hele tiden, tok 20-3-ledelse i tredje kvartal. Pitt scoret sent i tredje for å gjøre det 20-10, og Notre Dame svarte med et David Ruffer-feltmål. Panthers scoret i det fjerde, men Notre Dame tvang et poeng og snudde Pitt på nedturer på sine to siste stasjoner.

Quarterback Dayne Crist trampet angrepet med 242 pasningsår og to touchdowns (en passering, en rushing).